Thuiswerken en video-overleg met Hangouts

Neem zo min mogelijk risico's en maak het jezelf gemakkelijk!

Net als bij bescherming tegen virussen op straat komt het bij bescherming tegen virussen in de digitale wereld ook neer op zo min mogelijk contacten. Ik wil hiermee zeggen dat je beter niet van elke leverancier, van elk platform, van elke cloud moet proberen het beste eruit te pikken om dat vervolgens allemaal aan elkaar te moeten schakelen, synchroniseren enzovoort.

Los van het feit dat je dat elke dag verplicht moet bijleren omdat elke omgeving zijn eigen werkwijze en procedures kent levert dit ook de grootste kans op virussen op. Je raakt ook makkelijk dingen kwijt en je hebt onnodig veel wachtwoorden.

Techniek is er om de mens te dienen en niet om het leven nodeloos ingewikkeld te maken. Kies dus voor zo min mogelijk verschillende leveranciers.

Google

Het Google platform heeft als voordeel dat het hardware onafhankelijk is. Of je nu op een Windows-pc werkt of een Apple apparaat, je kunt altijd het Google platform betreden en hebt daarmee de beschikking over talloze toepassingen die je leven en dat van jouw omgeving eenvoudiger maken.
Waar de een graag € 1.000 uitgeeft voor een telefoon vanwege statusgevoeligheid betaalt de ander € 250 voor een Android toestel. De een zweert bij Windows, de ander bij MacOS en sommigen zijn al over naar een Chromebook. Die vrijheid heeft iedereen. Want...

Allen kunnen elkaar vinden mits zij gebruik maken van het Google platform. Zij kunnen samen werken aan documenten, spreadsheets of presentaties, een website, agenda's delen, notities én zij kunnen met elkaar bellen met of zonder beeld!
Gebruik je voor al deze toepassingen verschillende platformen dan moet je overal ergens voor inloggen en kom je snel schermen te kort om dit alles weer te geven en efficiënt te managen en dan heb ik het nog niet over al die (hopelijk verschillende) wachtwoorden.

Kortom, wil je online verbinden met anderen, zonder ze te verplichten jouw keuze van hardware of platform te moeten volgen en tegelijkertijd jouw risico verlagen op virussen door een overvloed aan wachtwoorden, neem dan een Google account en maak het je makkelijk en veilig.

Hangouts

Hangouts is een van de Google toepassingen om met elkaar over het internet te overleggen. In Hangouts kun je dit doen via een chat, een audio telefoongesprek of een gesprek met beeld. Dit kan niet alleen een-op-een maar ook met meerdere personen tegelijkertijd. Het werkt zowel op een telefoon (Android en Apple) als op Windows- en Apple apparatuur (en natuurlijk Chromebooks).

In de tweede helft van 2020 wordt Hangouts opgedeeld in twee afzonderlijke toepassingen: Hangouts Chat en Hangouts Meet. Dit om de toegankelijkheid nog verder te verbeteren.Benodigd:
  • een Google account
  • een computer of telefoon met een microfoon en een camera
  • een internet verbinding
Een van de grote voordelen van de Hangouts is dat je kunt kiezen om het beeld van je camera aan gesprekspartners te tonen (jezelf dus) of dat je jouw scherm of een van jouw vensters op je scherm deelt. Dit betekent dat je anderen kunt laten zien wat jij ziet op je scherm en je dus je werk kunt bespreken met een of meer personen en met elkaar erover kunt praten alsof je bij elkaar in een ruimte bent.

Een ideaal stuk gereedschap om thuis te kunnen werken en tegelijkertijd te overleggen met je collega's of klanten. En vanzelfsprekend ook privé met vrienden of familie. 

Probeer het uit! Download de app op je telefoon of ga op je computer naar https://hangouts.google.com/

Voor verdere help: https://support.google.com/hangouts#topic=6386410

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Gmail instellingen - Inbox

Foto's opslaan in Google Drive of Google Foto's?