Gmail zoals jij wilt dat het werkt!

Ik gebruik al heel lang Gmail. Ik geloof dat een van mijn eerste providers Compuserve was (heel lang geleden, ha, ha). Daarna heb ik wat lokale Nederlandse providers geprobeerd totdat ik genoeg had van moeilijke instellingen, synchronisaties, contactpersonen en e-mail overzetten bij ingebruikname nieuwe apparatuur en dat soort dingen.

Met Gmail (als onderdeel van een Google-Account) volstaat simpelweg inloggen op welk apparaat dan ook en vervolgens kun je meteen aan de slag. Geen moeilijke of ingewikkelde instellingen meer.

Google heeft even gedacht Gmail te moeten stoppen en te vervangen door een geheel nieuwe applicatie onder de naam 'Inbox'. Gelukkig is het zo ver niet gekomen. Het Inbox-project is gestopt en men heeft het beste van dat project in Gmail opgenomen.

Door de jaren heen is er heel wat verbeterd aan Gmail. Het heeft me echter wel verbaast waarom het nu zo lang moest duren voordat het inplannen van een verzending mogelijk werd gemaakt. (Mei 2019 beschikbaar gekomen). Makkelijk als je 's-nachts een mailtje maakt en je dit niet meteen wilt verzenden, je kunt dan de mail inplannen om 's-morgens om acht uur te versturen. Ook is recent de functie toegevoegd om e-mail te verzenden met een beperkte houdbaarheidsdatum. Ideaal als je bijvoorbeeld relaties een aanbieding stuurt die bijvoorbeeld 5 dagen geldig is. Dan kunnen ze na die 5 dagen de mail niet meer openen! Mocht je eerder door de voorraad zijn kun je de mail eerder intrekken. Prima toch!?

Toch kom ik af en toe mensen tegen die Gmail niet prettig vinden en liever iets anders gebruiken. Als ik dan doorvraag kom ik er achter dat men gewoonweg niet de moeite heeft genomen om de instellingen van Gmail door te lopen en deze naar wens aan te passen.

Vandaar dat ik een aantal artikeltjes zal publiceren over de mogelijkheden van Gmail en hoe je deze precies zó kan inrichten zoals jij wil dat het werkt. Geloof mij, dan wil je niets anders meer.

Ik behandel niet alle mogelijkheden, daarvoor kun je gebruik maken van de uitstekende help functie voor een uitgebreide toelichting op de functies. Ik behandel met name die instellingen die ik uit eigen ervaring als beste heb ervaren óf die onderwerpen die men wel eens 'mist', maar er wel degelijk zijn!

Mocht je een onderwerp toegelicht willen zien, laat dan onder dit artikel een reactie achter.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Gmail instellingen - Inbox

Foto's opslaan in Google Drive of Google Foto's?

In 2 dagen website klaar - Hoe is dat mogelijk?