Waarom zou je voor Google kiezen?


We gebruiken allemaal verschillende apparaten. Microsoft (met windows) en Apple hebben een groot deel van de computer en laptop-markt weten te veroveren. Beide proberen hun klanten zo dicht mogelijk bij zich te houden door ook software en apps aan te bieden op hun computers, tablets en telefoons.

De laatste jaren zij er vele andere merken computers, tablets en telefoons bij gekomen en begint ook Domotica (automatisering in-en-om het huis) in gebruik toe te nemen.
Alle leveranciers proberen jou aan zich te binden door jou te verleiden om zoveel mogelijk op hún hardware met hún applicaties te werken. Dat werkt vaak ook het beste. Als je dit consequent doet maak je het voor jezelf het gemakkelijkst! Probeer zoveel mogelijk het aantal betrokken leveranciers voor jouw ICT behoefte te beperken. Dan hoef je het minste te leren en te onderhouden.

Er is één uitzondering: Google.

Google maakt zelf geen hardware. Dit laten zij aan de industrie over. Google denkt wel na over werken in de cloud en ontwikkelt daar applicaties voor, zorgt dat dit op zoveel mogelijk platformen en soorten hardware draait en werkt samen met hardware fabrikanten over de hele wereld. Een keuze voor Google betekent dus dat je hardware onafhankelijk bent! Je kunt thuis een iMac gebruiken, onderweg een Samsung telefoon en een Windows laptop of zelfs Chromebook zonder allerlei moeilijke synchronisaties te moeten instellen want de Google applicaties werken op al deze apparaten!

Een heel groot voordeel is dat je dus wel het plezier hebt van verschillende apparaten maar niet de last dat je allerlei nieuwe appjes of programma's moet leren van de fabrikant van dat apparaat. Installeer gewoon de Google apps die je nodig hebt en klaar ben je. Niks nieuws te leren en je raakt nooit meer wat kwijt want alles staat veilig bij de datacenters van Google opgeslagen.

Eenmaal gewend hoef je dus ook minder kennis bij te houden van al die verschillende appjes en programma's. Door eenzelfde gereedschapsset te gebruiken raak je beter vertrouwd met de mogelijkheden er van en is het makkelijker om de updates te volgen en te benutten.

Goedkoper

Kost een nieuwe MacBook gauw een slordige € 1.400,- en een beetje iPhone € 1.000,- Indien je voor Google kiest kun je ook met een Chromebook van +/- € 300 en een Nokia (met standaard Android) van +/- € 380 uit de voeten. Een verschil van € 1.720!!!!

Een keuze voor Google betekent ook dat je in de Cloud gaat werken. Dit maakt apparatuur ook goedkoper. Je hebt dan veel minder opslag nodig in jouw apparaten. In sommige apparaten ontbreken zelfs de harde schijven. En er zijn geen softwarelicenties nodig die gekoppeld zijn aan jouw apparaten. In sommige gevallen betekent dit zelfs dat je geen virusscanners meer nodig hebt.

Maak je ook jouw website met Google Drive - Google Sites dan heb je voor je website geen technisch beheer nodig. Technologie wordt dan volledig door Google verzorgd.

Duurzaam

Keuze voor Google is een duurzame oplossing:
  • Draait op alle apparatuur aangesloten op het internet
  • Hardware onafhankelijk; je bent niet gebonden aan een bepaald merk
  • Backups worden continue door Google gemaakt
  • Klant is en blijft eigenaar van de data, zie voorwaarden Google
  • Bij vervanging van apparatuur gaat niets verloren
  • Kleinst mogelijke leercurve.
Kies voor Groen!

Google heeft van alle grote IT diensten leveranciers de meeste aandacht voor groene energie. Zie ook mijn artikel elders op deze website. Niet alleen bij de inkoop van energie heeft Google aandacht voor het klimaat. Ook bij het ontwerpen van hun applicaties denken Google hieraan en probeert zij zoveel mogelijk te voorkomen dat dezelfde data meerdere keren hoeft te worden opgeslagen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Gmail instellingen - Inbox

Foto's opslaan in Google Drive of Google Foto's?

In 2 dagen website klaar - Hoe is dat mogelijk?