Blijf automatisch op de hoogte van jouw onderwerp

Google Alerts (Meldingen) is een gratis service die jou op de hoogte stelt telkens wanneer Google een nieuwe pagina indexeert die een door jou opgegeven zoekwoord of zin bevat.

Wil jij ook automatisch meldingen ontvangen elke keer als jouw naam, bedrijf, je wijk of buurt of jouw belangrijke onderwerpen ergens op het web worden vermeld?

Met Meldingen kun je precies dát doen en het kost maar een paar minuten om deze gratis service te gebruiken.

Meldingen heeft veel potentiële toepassingen. Hier zijn een paar manieren waarop je deze service misschien wilt gebruiken.

1. Volg de vermeldingen van belangrijke namen
Misschien wil je bijhouden wie er online over jou, je baas of iemand anders praat. Stel waarschuwingen in voor de namen die je wilt bijhouden en je zit er bovenop. Dit is een geweldige manier om op de hoogte te blijven van je reputatie.

2. Volg het merk van jouw bedrijf
Meldingen kunnen je op de hoogte stellen wanneer mensen online over jouw bedrijf praten, of ze nu positieve of negatieve dingen zeggen.

3. Volg je concurrenten
Natuurlijk moet je weten wat mensen over jou en jouw bedrijf zeggen - maar het is net zo belangrijk om nieuwe ontwikkelingen te volgen waarbij jouw naaste concurrenten betrokken zijn.

4. Monitor jouw zoekwoorden
Meldingen kan je helpen uw zoekwoordstrategie te versterken door je te laten zien hoe andere mensen jouw belangrijkste zoekwoorden gebruiken. Dit kan je helpen unieke inhoudshoeken te vinden die anderen nog niet hebben behandeld. Het kan je ook helpen bij het vinden en profiteren van andere relevante zoekwoorden.

5. Bouw links
Wanneer jouw bedrijf, product of service wordt vermeld op een blog of een openbaar vraag-en-antwoordforum zoals Quora, heb je een waardevolle gelegenheid om een ​​backlink te maken. Het gebruik van Alerts helpt je om zoveel mogelijk van deze kansen te vinden en er op te springen zodra ze verschijnen. Je kunt Meldingen gaan gebruiken als hulpmiddel voor het opbouwen van een link door meldingen in te stellen voor zoekopdrachten die betrekking hebben op jouw product of service.
Als jouw bedrijf bijvoorbeeld mechanische potloden verkoopt, wil je misschien de zinsnede "waar te kopen met mechanische potloden" en "de beste mechanische potloden" volgen.
Waarschuwingen tonen je dan relevante nieuwe pagina's waarop je iemands vraag kunt beantwoorden, jouw product of merk kunt promoten en een link kunt achterlaten op jouw site.

Stel een Google Alert in en blijf op de hoogte

Je hebt een Google account nodig om je aan te melden bij Google Alerts. Als je die nog niet hebt ga je eerst naar google.com om er een aan te maken.


Stap 1

Ga naar https://www.google.nl/alerts

https://www.google.nl/alerts
Specificeer wanneer en hoe u uw meldingen wilt ontvangen.
Stap 2

Vul gewenste zoekterm(en) in

In dit voorbeeld wil je op de hoogte blijven van al het nieuws in de Rivierenbuurt in Den Haag. Klik op 'Opties weergeven' om jouw meldingen aan te passen. Je kunt jouw resultaten filteren op bezorgfrequentie, bronnen, taal, regio en kwaliteit. Je kunt ook de vervolgkeuzelijst 'Verzenden naar' gebruiken om aan te geven of jouw resultaten moeten worden weergegeven in jouw Gmail-inbox of jouw RSS-feed.

Stap 3

Druk op 'Waarschuwing maken'. 

Je ontvangt meteen meldingen voor jouw zoekwoorden.

Stap 4

Ga terug naar de Google Meldingen-pagina 

wanneer je jouw meldingen moet beheren of bijwerken. Je kunt op elk gewenst moment een melding verwijderen of de instellingen wijzigen.

Tips om alles uit Google-meldingen te halen

Google Meldingen is eenvoudig om in te stellen en te gebruiken. Er zijn echter enkele trucjes die je moet weten om zoveel mogelijk goede informatie uit de tool te halen.
  • Gebruik veelvoorkomende spelfouten van uw zoektermen. Google wordt steeds beter in het detecteren en automatisch corrigeren van spelfouten, maar het is nog steeds een goed idee om alle varianten te dekken.
  • Gebruik aanhalingstekens rond zoektermen met meerdere woorden als je wilt dat jouw resultaten alleen die exacte zin bevatten. Je kunt ook andere veelgebruikte zoeksymbolen gebruiken om jouw zoekopdracht te verfijnen. Plaats bijvoorbeeld de operator '+' voor een bepaald woord om aan te geven dat dat woord moet worden opgenomen in de resultaten.
  • Maak meerdere meldingen om verschillende varianten van veelvoorkomende zoektermen te behandelen. Je kunt maximaal 1000 meldingen maken voor elk e-mailadres, dus wees grondig.
  • Als je een RSS-feed gebruikt, kunt je jouw meldingen daar laten verzenden in plaats van naar uw e-mailadres. Dit voorkomt ook dat uw e-mailinbox verstopt raakt.
  • Stel een filter in GMail in om alle meldingen meteen een label te geven zodat je inbox niet rommelig wordt. Maak een label voor elke melding en plaats alle meldingen onder een hoofdlabel 'Meldingen'.
Als je Google Meldingen nog niet hebt ingesteld, neem een paar minuten de tijd om jouw belangrijkste namen en zoekwoorden te volgen. Je zult misschien verbaasd zijn over wat je vindt! 

Hulp van Google over Alerts vind je hier.
Een handige pagina over Google zoekwoorden gebruik vind je hier.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Gmail instellingen - Inbox

Foto's opslaan in Google Drive of Google Foto's?

In 2 dagen website klaar - Hoe is dat mogelijk?