Standaard SMS app herontdekt


Omslagafbeelding 

Hoe kom ik van WhatsApp af en kan ik toch blijven 'appen' met mijn contacten?

Ik bezit een Nokia telefoon die onder Googles Android One-programma valt, wat garant staat voor een ‘schone’ versie van Android die regelmatig updates krijgt. Een van de standaard Appjes op Android is de Berichten -app waarmee je SMS'jes verstuurd.

Huh? SMS? Klinkt wel heel erg ouderwets. Maar let op! Google heeft aangekondigd dat ze de ontwikkeling van Allo stopt in maart 2019. Op zich jammer want de mogelijkheden waren legio (o.a. door de Assistent) en het gebruik was heel prettig. Nu richt Google zich binnen Android op de standaard 'Berichten' app en ontwikkelt deze verder.

Nu ben ik overdag vaak achter een beeldscherm te vinden en daarom moet een berichten app dan ook minstens op mijn beeldscherm werken zodat ik de berichten via mijn toetsenbord kan ingeven. En vandaag ontdekte ik dat dit ook met deze app gewoon kan!

Via https://messages.android.com/ kom je op de website en na het openen van je app Berichten en scannen van de QR-code heb je op je beeldscherm van je computer of laptop de beschikking over die app en kun je je berichten van je scherm lezen en beantwoorden.

Omdat ik via deze app tekstberichten naar telefoonnummers of emailadressen kan sturen is dit voor mij een uitkomst en kan ik iedereen berichten sturen zonder dat al mijn communicatie in de databases van Facebook wordt opgeslagen. Voor mij een stap in de goede richting om van Facebook af te komen.

Op de Berichten - pagina in de Playstore lees je alles over de functies van deze app.